Turism Romania

Arsenal Park

In: Agrement

23 Mai 2012

Cine s-ar fi gândit că astăzi, la Orăștie va exista o fabrică de… adrenalină?

Se cunoaște că printre anii 1936 si 1938, regele Carol al II-lea dădea în folosință un spațiu de peste 88 de hectare, pentru desfășurarea diverselor experimente (în domeniul materialului explozibil și al munitiei); iar in perioada celui de-al Doilea Război Mondial, aceasta fabrică urcase pe pozitia a doua a producătorilor de muniție (din punct de vedere al cantității).
În epoca comunistă, era locul cel mai păzit (nici nu e de mirare!): un soldat la trei muncitori.

Dupa anii Revoluției, fabrica de la Orăștie a intrat în declin, pentru ca apoi in anul 2003 să fie scoasă la vânzare.

Noul dezvoltator s-a gândit la un nou proiect în care sa îmbine turismul cu specificul locului… O bază de agrement militară: Arsenal Park.

Altfel spus, o nouă formă de viață militarăsoldatul de vacanță. :D

Așadar, în locul fostei fabrici de armament (de la Orăștie) se mai află încă spiritul bărbătesc și atmosfera de cazarmă, dar într-o nouă formă modernă.

Deschizându-și porțile în vara anului 2009,  la Arsenal Park buncărele si depozitele de muniție abandonate au fost transformate în vile și apartamente de lux; complexul turistic fiind cotat la 4****.
În total, Arsenal Park cuprinde 200 locuri de cazare și se întinde pe 88 de hectare (fiind localizat chiar în mijlocul pădurii de foioase).

Iubitorii de adrenalină pot admira aici: 70 tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere si tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, ambulanța militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

Totodată, Arsenal Park este și cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, deschis publicului.

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Se spune că după mai bine de… continuare...

Comments are closed.

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

cheile-rametului_0 © bortescristian OLYMPUS DIGITAL CAMERA         parc-aventura-copac

Evenimente turistice Romania