Turism Romania

Baile 1 Mai

In: Statiuni balneare

11 Iun 2010

Statiunea balneara Baile 1 Mai se afla intre doua sate bihorene. Pe raza statiunii Baile 1 Mai se gasesc sate “prietenoase” cu turistii.

La Baile 1 Mai exista doua stranduri termale cu apa calda… Venus este un strand cu o capacitate mare, ajunge la cateva mii de persoane. Cel de-al doilea strand este Strandul cu valuri, cu o capacitate redusa, dar care isi face simtite valurile.

Aici, la Baile 1 Mai exista si restaurante si magazine bine aprovizionate.

Statiunea Baile 1 Mai nu este doar o statiune balneara, ci si una de agrement… turistii pot vedea si renumitul “Lac cu nuferi”.

La Baile 1 Mai sunt prezente si izvoarele cu apa calda. Datorita acestora, acasta locatie era numita si “localitatea unde canta broastele si iarna”.

Daca va plictisiti in acest loc, puteti da o fuga la statiunea Baile Felix (la 2 km distanta). Se poate ajunge pe jos pe un traseu ce stabate satul Haieu sau cu masina pe soseaua de legatura dintre cele doua statiuni.

In sezonul rece, iubitorii de sporturile extreme si nu numai, se pot bucura de partia de schi de la Hidiselul de Sus (localitate la 4 km de Oradea).

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Se spune că după mai bine de… continuare...

Comments are closed.

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

cimitirul-vesel4 palatul-mogosoaia-interior suior-telescaun-urcare scoala

Evenimente turistice Romania