Turism Romania

Castelul Dracula

In: Castele Romania

6 Iul 2009

castelul-dracula

Bram Stoker scrie in 1897 o povestire terifianta despre Contele Dracula. Dupa un secol de la publicarea ei, oameni cred in ea.

Astazi, cercetatorii si istoricii inceaca sa afle adevarul despre Dracula. Elucidarea misterului este din ce in ce mai greoaie…  A existat sau nu un vampir in Transilvania? Cate dintre aceste povesti extraordinare sunt legende si care adevarate?

Legenda despre Dracula

Povestea lui Stoker este bazata pe viata lui Vlad Tepes (1431 – 1476), un conducator venerat de romani pentru ca a “tinut“ piept Imperiului Otoman. Cunoscut ca unul dintre cei mai cranceni dusmani ai turcilor, Vlad a inceput organizarea statului si impunerea unei legi drastice: aplicarea pedepsei cu moartea prin tragerea in teapa a tuturor celor ce erau considerati inamici: hotii, preotii vicleni, cersetorii, tradatorii, uzurpatorii saxoni, etc. De fapt, el s-a luptat cu oricine incerca sa-l inlocuiasca pe el sau pe fratele sau vitreg.

Istoricii l-au poreclit Vlad Tepes, in timp ce localnicii spun ca era Contele Dracula, deoarece obisnuia sa se semneze cu numele tatalui sau, Dracul.

Castelul Dracula a fost construit la marginea trecatorii Bran, iar astazi reprezita o “momeala“ pentru oaspetii de pretutindeni ce vor sa ia parte la legenda Contelui Dracula.

Castelul Bran, numit Castelul Dracula, se afla intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, pe culoarul Rucar-Bran.

Cai de acces:
- pe drumul E60, 168 km Bucuresti-Brasov
- pe DN 73, 27 km de la Brasov

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Se spune că după mai bine de… continuare...

1 Response to Castelul Dracula

Avatar

Legenda despre Dracula « TheSpirit

Februarie 9th, 2011 at 14:27

[...] Povestea lui Stoker este bazata pe viata lui Vlad Tepes (1431 – 1476), un conducator venerat de ro… [...]

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

castelul-pelisor manastirea-durau vartop-1 plaja-eforie

Evenimente turistice Romania