Turism Romania

Archive for the ‘Atractii unice’ Category

Numita si ”Drumul Regelui”, Transalpina primeste numai cuvinte de lauda. Toti care au fost sunt incantati de minunata priveliste. Traseul montan care leaga Tansilvania de Oltenia (148 km), pleaca din localitatea Sugag (jud. Alba), trece pe langa Lacul Oasa, statiunea montana Obarsia Lotrului, statiunea Ranca si tranverseaza Muntii Parang.

In drumul sau, Transalpina strabate trei judete: Alba, Gorj si Valcea. Este, de asemenea, cel mai inalt drum national din… continuare...

La o distanta de 20 km de Orsova, in Mehedinti, Natura a modelat si a a aranjat propria sa "locuinta"... as putea spune ca e foarte cocheta si confortabila.

Ce a facut mai exact? A luat doua lucruri: muntele si apa... si le-a amenajat foarte interesant pentru ochii calatorului. De fapt, intreg cadru parca ia infatisarea unei scene de teatru cu muntii impaduriti si apa navigabila.

Despre… continuare...

Folosit uneori si Lacul Ochiul Beiului, acest obiectiv face parte din categoria lacurilor cartice. Amplasat in muntii Aninei, pe valea raului Beu (Bei), la confluenta cu raul Beusnita, Ochiul Beului ... "vegheaza" piesajul salbatic.

Lacul Ochiul Beului apartine de Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, la o altitudine de 310 m, in unghiul format de confluenta Beusnitei cu Beu Sec. Cuveta izvorului are forma de crater, o suprafata de 284 m… continuare...

Cascada Beusnita acumuleaza o succesiune de cascade (din care cea mai mare este de peste 15 metri) de pe raul Bei, in amonte de Lacul Ochiul Beului.

Avand un sol calcaros, aici au luat nastere numeroase cascade. S-a aratat ca calcarul dizolvat de apa a fost depus straturi-straturi de-a lungul cursului raului, formand astfel tuful calcaros, o roca moale si permeabila ce a permis modelarea a numeroase… continuare...

Cascada Urlatoarea ocupa un loc de top in categoria atractiilor din Romania. Localizata in Muntii Bucegi, Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai spectaculoase, datorita debitului si a inaltimii (de 15 metri).

Format pe paraul cu acelasi nume, Cascada Urlatoarea ascunde si o legenda... Se spune ca zgomotul apelor din cadere sau vuietul cascadei reprezinta plansul necontenit al unei pastorite; o copila a jepilor batrani care speriata de… continuare...

In partea de nord-est a masivului Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor se prezinta ca un defileu lung de 4 km.

Privelistea deosebita se poate admira din indepartare, chiar din localitatile Zarnesti si Pestera. Peretii prapastiilor au inaltimi variate intre 100 si 200 metri. Aceasta parte a prapastiilor este locul mult dorit de alpinisti. Aici, peisajul salbatic si stancile spectaculoase nu lasa indiferent trecatorul... Cei care vor trecere prin Prapastiile Zarnestilor vor fi impresionati… continuare...

Cascada Sipote

In: Atractii unice

14 Iun 2010

Cunoscuta si sub denumirea de Cascada de travertin Sipote, Cascada se afla in Alba, in Muntii Trascaului.

Cascada Sipote se afla pe Valea Ariesului, la 2 km aval de comuna Salciua. Din durmul national DN 75 la trecerea peste linia ferata a Mocanitei se poate vedea portiunea finala a sirului de cascade.

Cascada Sipote reprezinta un complex carstic cu: - un bazin de colectare a apei, ce… continuare...

Rapa Rosie

In: Atractii unice

14 Iun 2010

Foarte aproape de orasul Sebes, Rapa Rosie reprezinta un obiectiv natural spectaculos. Formele sale desprinse parca dintr-un film SF ii ofera turistului un scenariu dintr-o alta lume.

De fapt, este vorba de abrupturi de dimensiuni uriase si de culoare rosie.

Peretii Rapei Rosii au inaltimi de 80 pana la 100 m; apa sapand in pamant formatiuni cu forme ciudate si in acelasi timp impresionante. Acestea au… continuare...

Muntii MacinuluiCei mai "batrani" munti din tara noastra, dar si cei mai deosebiti sunt in partea sud-est a Romaniei, in nord-vestul Dobrogei, Muntii Macinului.

Este un loc, unde accesul se face pe DN 22D, intre localitatile Macin si Horia sau de pe drumul european E87 (Macin-Jijila-Luncavita).

Parcul National Muntii Macinului se intinde pe o suprafata de… continuare...

Saritoarea BohodeiuluiPe Valea Aleului (Parcul Natural Apuseni) exista un loc spectaculos... cascada Saritoarea Bohodeiului.

Cascada are o inaltime de 80 metri, este formata din numeroase trepte (inalte) construite din cuart; avand o culoare glabena, ruginie si violet.

Cascada Saritoarea Bohodeiului ocupa locul trei in topul cascadelor la marime, din Romania.

Apa cascadei nu… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

jupiter-mare manastirea-durau_0 statiune-eforie manastirea-arbore1

Evenimente turistice Romania