Turism Romania

Archive for the ‘Castele Romania’ Category

Intr-o zona muntoasa impresionanta, unde natura domina 100%, la o distanta de 45 km de Reghin, in muntii Gurghiului, se afla Castelul Lapusna.

Amplasat pe pe valea Gurghiului, Castelul Lapusna (construit intre 1925 si 1926) a fost resedinta regilor Romaniei Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai I, pana in 1949. Dupa 1949, dupa nationalizare, Castelul a trecut in proprietatea statului.

In timpul guvernarii lui Nicolae Ceausescu… continuare...

In judetul Alba, in localiatatea Sanmiclaus, este localizata una dintre cele mai vechi monument regale: Castelul Bethlen.

Cladirea a fost zidita intre anii 1667 si 1683, de Bathen Miklos, intr-o zona linistita. Era aparat de un zid cu cinci bastioane si un sant. La inceputul secolului XVIII, aici s-au cununat fiica baronului Bethlen cu baronul Kemeny Zsigmond. Dupa mai bine de un secol (1856), aceasta ajunge in proprietatea familiei Bruckenthal. Castelul… continuare...

Castelul Huniade, astazi, Muzeul Banatului din Timisoara, a fost construit ca resedinta regala a lui Carol Robert de Anjou.

Se spune ca constructia a fost realizata de catre constructori italieni, finalizandu-se in 1316.

Stilul romanic este dat de catre turnul si fatada din caramida arsa...

Ferestrele au o froma de arc in plin cintru, dar cu o decoratie neogotica pe deasupra; primul etaj are o… continuare...

casa-poporului_2Fiecare popor are propria sa Casa... Casa Poporului sau mai exact, Palatul Parlamentului isi are sediul in centrul istoric al Capitalei.

Arhitectura sa deosebita a fost construita in "epoca de aur" a dictaturii comuniste. Este o cladire care a "nascut" cele mai multe controverse de pe mapamond... Se povesteste ca a fost facuta si refacuta peste noapte, "inghitand" zeci de miliarde lei… continuare...

palatul-mogosoaia-intrareRelaxarea in mijlocul naturii alaturi de vestigiile istorice sunt foarte bine imbinate la... Palatul Mogosoaia. Aici veti gasi vacanta perfecta pentru un sfarsit de saptamana. Amplasat la aproximativ 10 km de Bucuresti, in comuna Mogosoaia, Palatul este si tinta petrecerilor.

Zidit intre 1698-1702, de domnitorul Constantin Brancoveanu, Palatul are un stil arhitectural romanesc renascentist sau brancovenesc. Una dintre caracteristice de baza… continuare...

castel-savarsin-generalAnul 2005 va ramane o data istorica pentru locuitorii Vaii Muresului, cauza... reintrarea in circuitul turistic a Castelului Regal de la Savarsin.

Cu toate ca, este considerat o atractie de week-end, Castelul isi are portile deschise tot timpul anului. Este unul dintre putinele locuri, care ofera turistilor loc de cazare, chiar in Castel.

Se spune ca pe acest loc isi avea… continuare...

castelul_cantacuzino_busteniPe strada Zamora din Prahova si-a avut resedinta de scaun printul Gheorghe Grigore Cantacuzino alias Nababul.

Castelul Cantacuzino (construit intre 1904-1907) este considerat replica Castelului Peles. Are un stil romanesc cu elemenente neobrancovenesti, este inconjurat de un parc imens, cu alei care duc inspre mici grote, cascade si fantani arteziene.

Castelul Cantacuzino este renumit prin colectia de heraldica… continuare...

Castelul Iulia Hasdeu sau "Templul Spiritului" este localizat la 97 km nord de Bucuresti, in Campina.

Dupa cum ii spune si numele, acest Castel a fost dedicat Iuliei Hasdeu, de catre tatal sau, scriitorul si istoricul, Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Construit intre 1893-1986, dupa aproximativ cinci ani de la decesul prematur a Iuliei (murise din cauza tuberculozei), scriitorul se refugia adeseori aici, pentru a comunica prin intermediul… continuare...

castelul-pelisor-vedere-lateralaPelisor este "copia " ceva mai mica a castelului Peles. Construit cam in aceeasi perioada cu Castelul Peles (1889-1903), de regele Carol I, Pelisor va fi destinat viitorului rege Ferdinand si a reginei Maria.

S-a dorit a fi un "Chalet elvetian", deoarece se considera ca nu poate exista doua castele regale. Fosta resedinta de vara regelui Ferdinad, Castelul Pelisor are (dupa unele… continuare...
Castelul CorvinilorUna dintre cele mai conservate constructii medievale din Romania este fara indoiala Castelul Corvinilor. Proprietatea lui Iancu de Hunedoara impresioneaza prin stilurle arhitecturii variate. Constructia a suferit numeroase modificari, insa farmecul sau a ramas... Cladirea numara 42 de incaperi, doua terase, doua poduri si o suprafata construita de 7.00 metri patrati. Accesul in cladire se face pe un pod de lemn sustinut… continuare...

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

 • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
 • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
 • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
 • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
 • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

ice-park                cetatea-poienari-scari cavnic

Evenimente turistice Romania