Turism Romania

Archive for the ‘Litoral’ Category

Plaja Corbu

In: Litoral

2 Iun 2010

Aproape de statiunile Mamaia si Navodari, in partea de sud a rezervatiei Delta Dunarii isi are "resedinta"... Corbu; o zona turistica linistita, cu plaja si lacuri.

Cunoscuta sub denumirea de "Ancora Deltei", localitatea ofera numeroase atractii pentru turisti, in zona se poate practica pescuitul sportiv, iar plaja este mai aproape de localitate oferind linistea si intimitatea pe care nici o alta plaja nu o are. Plaja Corbu este… continuare...

Tanarul… Costinesti

In: Litoral

28 Iul 2009

Costinesti Costinesti este statiunea prefetata de tineri, fiind considerata de cele mai multe ori...  capitala vacantelor estivale. Este localizata la 31 km sud de Constanta, pe malul Marii Negre. Costinesti se invecineaza la sud cu comuna 23 August si la nord Tuzla.

In ultimii ani, statiunea Costinesti a cunoscut o perioada de transformare si modernizare. Dupa 2005, in urma inundatiilor… continuare...

Vama Veche

In: Litoral

21 Iul 2009

Vama VecheLocalitatea de frontiera constanteana, Vama Veche a devenit destinatia tinerilor nonconformisti in sezonul estival.

Preturile scazute la cazare si masa atrag an de an turistii din toate zonele. Aceasta statiune s-a transformat intr-una... din cele mai sic locuri de petrecere a vacantei.

In mare parte, cazarea se face in casele localnicilor sau in vilele confortabile constuite… continuare...

VenusLa Venus, frumusetea e la ea... "acasa" si acest lucru este dat de hotelurile cu o arhitectura deosebita, inconjurate de vaste spatii verzi plus plaja fragmentata in numeroase golfulete.

Alaturi se gaseste lacul Razelm, care ofera posibilitati multiple de petrecere a timpului liber.

Statiunea a fost dezvoltata initial ca o statiune balneara, unde se putea urma tratamente… continuare...

SaturnDaca facem o mica analogie, am putea spune ca Saturn, Zeul Agriculturii, s-a refugiat si el, la mare...

La 43 km de orasul Constanta, foarte aproape de statiunea Mangalia, Saturn  este renumit pentru posibilitatile de agrement alaturi de bazele de tratament, cu izvoare mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, fiind benefic in tratarea afectiunilor ginecologice si cele… continuare...

Jupiter in vacanta

In: Litoral

14 Iul 2009

JupiterZeul fulgerului si al tunetului, Jupiter, se pare ca "si-a luat vacanta"... pe litoralul romanesc;  ocupandu-si un loc intre zeul marilor, Neptun si Venus, zeita vegetatiei.

Statiunea Jupiter, caci despre ea este vorba, se afla in apropiere de Lacul Tismana si de padurea Comora, amplsat intre Neptun si Venus.

Plaja din Jupiter este generoasa ca intindere, cu sezlonguri… continuare...

Eforie SudIn partea de sud a orasului Eforie, distractia, relaxarea si tratamentul sunt prezente si ele, insa la nivel redus.

Statiunea Eforie Sud la fel ca statiune Eforie Nord este renumita prin bazele de tratament.

Este un loc recomandat pentru cei care cauta linistea, tarife mici si tratamente balneare.

Numita in timpul celor doua… continuare...

Cea dea doua statiune de pe litoralul romanesc ca marime, Eforie Nord este de fapt, cunoscuta ca o destinatie balneoclimaterica. Amplasata la 14 km de Constanta, statiunea Eforie Nord este foarte aproape de lacul Techirghiol.

Bazele de tratament fac minuni la Eforie Nord... in cazul afectiunilor reumatismale inflamatorii si degenerative, bolilor sistemului nervos periferic, tulburarilor de circulatie, afectiunilor dermatologice, obezitatii, afectiunilor respiratorii, sterilitatii, rahitismului si neurasteniei.… continuare...

marea-si-combinatul-de-la-navodariFactorii naturali de cura ai climatului maritim, bogatia aerosolilor salini si apa Marii Negre au scos din anonimat statiunea Navodari.

Inainte de aceste lucruri, Navodari a fost si este una dintre cele mai mari complexe de tabere pentru copii din sud-estul Europei.

Este locul, unde distractia e la ea ``acasa``... Banana, parasuta, jet-ski-ul, voleiul pe plaja, tenisul, fotbalul… continuare...

``Festivalul Mamaia`` sau ``Festivalul Mamaia Junior`` readuce an de an, in prim-plan una dintre cele mai importante statiuni litorale din Romania... Mamaia.

Inaugurata ca destinatie turistica la inceputul anilor 1900, Mamaia este asezata pe un prag de nisip care delimiteaza Marea Neagra de lacul Siutghiol (lac cu apa dulce). Lungimea sa de 8 km pe directia nord-sud, face ca aceasta statiune ``in varsta`` sa tina topul destinatiilor romanesti… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

cheile-butii7 scoala cetatea-cisnadioara-ziduri pestera-comarnic

Evenimente turistice Romania