Turism Romania

Archive for the ‘Muzee’ Category

Indiferent ca esti din Bucuresti, Sibiu, Iasi, Cluj, Constanta sau Brasov, muzeele vor fi deschise pana tarziu sambata, 16 mai 2015.

Din anul 2004 si Romania s-a alaturat evenimentului european Noaptea Muzeelor, unde cele mai importante muzee din intreaga tara isi vor deschide portile. In plus, multe dintre ele organizeaza diverse spectacole si/sau expozitii speciale.

De fapt, pret de o noapte intreaga muzeele din toata tara prind viata. In… continuare...

Cunoscut si dupa denumirea Muzeul Satului Maramuresean isi are locatia pe Dealul Dobaies (in partea de Est a orasului), foarte aproape de drumul national DN 18. Muzeul Satului Maramuresean reprezinta un principal obiectiv, care nu trebuie ocolit.

Fiind printre putinele obiective de acest gen din tara, Muzeul mentine vizual satul traditional din Maramures, unde arhitectura si portul popular este desosebit.

Ameanajata in aer liber, la intrarea in… continuare...

Casa Memoriala Dinu Lipatti ofera publicului obiecte care au apartinut vietii si activitatii marelui pianist si compzitor roman Dinu Lipatti (1917-1950).

In localitatea Leordeni, jud. Arges, Casa Memoriala Dinu Lipatti este deschisa din 1985 (o casa constuita intre 1939-1942); casa realizata cu stil neoromanesc, de tatal pianistului Dinu Lipatti. Pasind pragul Casei, turistul va observa locurile indragite ale copilului si adolescentului Dinu Lipatti.

Documentele, fotografiile si obiectele… continuare...

  • Comments Off
  • Tags:

Turnul Chindiei

In: Muzee

7 Iun 2010

Turnul Chindiei este cunoscut ca fiind un edificiu cu rol militar, de aparare. Mai exact, servea ca foisor de paza si observatie, ca inchisoare si loc de depozitare a tezaurului. Cosntruit din caramida rosie, Turnul Chindiei are forma cilindrica, avand la baza forma de trunchi de piramida. Inaltimea lui depaseste 27 m, iar diamentrul 9 m. Turnul Chindiei a fost ridicat peste pridvorul paraclistului si dateaza din vremea lui Vlad… continuare...

Singurul muzeu cu profil etnografic in aer liber din Romania, Muzeul Satului Banatean cuprinde centrul civic al satului, format din Primarie, biserica, scoala, Casa Nationala (cu profil cultural) si birt. In acest spatiu se desfasoara majoritatea activitatilor cultural-educative si stiintifice. Langa Casa Nationala s-a amenajat o scena in aer liber, unde se desfasoara in fiecare duminica... hora satului, precedata de spectacole etno-folclorice.

Pe langa toate aceste "institutii", apartinad… continuare...

Casa Vasile Pogor

In: Muzee

15 Sep 2009

Casa memoriala Vasile PogorCasa memoriala Vasile Pogor isi are sediul pe strada cu acelasi nume. De fapt, aici se gaseste Muzeul Literaturii Romane. Este locul unde literatura moderna si cea contemporana sunt foarte apropiate.

Cladirea a fost construita in 1850, de catre voinicul Vasile Pogor impreuna cu sotia sa Zoe.

Dupa primul Razboi Mondial parcul… continuare...

La o distanta de 62 km de Iasi,  aproape de Targu Frumos, se afla fosta resedinta a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cunoscuta sub numele de Palatul Cuza ori Palatul Ruginoasa. Construit prin secolul al XIX-lea, de Sandulache Sturza, palatul are un stil neoclasic. Prin anul 1847, logofatul Costache Sturza este cel care restaureaza "casa" de la Ruginoasa, dupa arhitectura gotica. Palatul Cuza a fost distrus in timpul celui de-al doilea… continuare...

Hanul Domnesc

In: Muzee

8 Sep 2009

Hanul DomnescHanul Domnesc prezinta inca o parte din imaginea domeneasca din secolele al XV-lea si al XVI-lea. Astfel, cele mai reprezentative sunt atelierele mestesugaresti, in special, olarii.

Cladirea are caracteristi precum: ziduri groase din piatra si ferestre boltite. In timpul ocupatiei austriece, Hanul Domnesc se mai mareste cu un etaj si este transformat in Castel de vanatoare. De… continuare...

Inchisoarea din Sighet

In: Muzee

21 Aug 2009

Muzeul SighetSighetul Marmatiei este celebru... renumele i se datoreaza (cu siguranta) inchisorii, dar nu de la o inchisoare oarecare, ci una a "ministrilor".

Inchisoarea din Sighet a fost zidita in anul 1897, functionand pana in anul 1944 ca inchisoare de drept comun, devenind lagar sovietic.

Prin 1948, inchisoarea este locul de detentie a taranilor maramureseni si a… continuare...

Muzeul LingurilorFosta casa a profesorului Ion Tugui pastreaza cea mai mare colectie de linguri de lemn din tara. Un numar de peste 5.300 de exemplare de diverse marimi, utilizari, forme si din diferite specii de lemn sunt toate expuse publicului.

Colectia este rodul pasiunii profesorului de istorie Ion Tugui, care a colectionat si studiuat in detaliu mii de linguri… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

copii-maramures oua-de-paste harghita-bai-partie-2 manastirea-barsana-3

Evenimente turistice Romania