Turism Romania

Archive for the ‘Palate Romania’ Category

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Construit intre secolul al XVIII-lea si al XIX-lea, Palatul Teleki se afla in partea nordica a strazii Kogalniceanu (fiind una dintre cele mai cunoscute cladiri in stil baroc din Cluj-Napoca). Imobilul cu forma literei "U", adaposteste astazi, sala de lectura a bibliotecii orasenesti "Octavian Goga". Aripa reprezentativa a cladirii este cea spre strada Kogalniceanu, iar aripa laterala (mai lunga) este cea spre strada Hermann Oberth.

Partea laterala (cea cu strada Kogalniceanu)… continuare...

Pe partea vestica a Pietei Trandafirior, pe fosta strada Poklos, in apropiere de turnul (ce a mai ramas) din biserica si manastirea franciscanilor, se afla localizat palatul Toldalagi. De fapt, la Sud palatul Toldalagi se invecineaza cu Palatul Banyai (o cladire inalta, ridicata in stil neobaroc), iar la Nord cu Piata Teatrului (loc amenajat pe fosta manastire franciscana).

Planul palatului Toldalagi are forma de patrat, delimitand astfel curtea… continuare...

La o distanta de 62 km de Iasi,  aproape de Targu Frumos, se afla fosta resedinta a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cunoscuta sub numele de Palatul Cuza ori Palatul Ruginoasa. Construit prin secolul al XIX-lea, de Sandulache Sturza, palatul are un stil neoclasic. Prin anul 1847, logofatul Costache Sturza este cel care restaureaza "casa" de la Ruginoasa, dupa arhitectura gotica. Palatul Cuza a fost distrus in timpul celui de-al doilea… continuare...

Palatul Banffy

In: Palate Romania

27 Iul 2009

Fosta resedinta a guvernatorului Transilvaniei Gyorgy Banffy impresioneaza prin stiulul baroc tarziu si rococo. Este un palat cu o fatada bogat ornamentata cu statui pilastri si conise de mare rafinament artistic. Palatul Banffy este considerat a fi cea mai reprezentativa cladire transilvaneana.

Din anul 1951, Palatul Banffy adaposteste Muzeul National de Arta Cluj-Napoca. Aici se gaseste cel mai valoros patrimoniu de pictura, grafica si arta decorativa.… continuare...

Palatul RegalIn mijlocul cladirilor istorice precum Ateneul Roman, Biserica Kretzulescu si Biblioteca Centrala Universitara isi are locatia Palatul Regal. Mai exact, se afla la adresa Calea Victoriei, nr. 49-53 si este cunoscut sub denumirea de Muzeul National de Arta al Romaniei.

Originile palatului sunt din secolul al XIX-lea, pe locul unei vechi case pe Podul Mogosoaiei; Casa Golescu.… continuare...

Palatul PatriarhieiPalatul Patriarhiei a fost construit la inceputul secolului XX, pe locul fostei sali al Adunarii Deputatilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti.

Palatul Patriarhiei face parte dintr-un ansamblu, alaturi de Resedinta Patriahala si Catedrala Patriarhala.

In a doua jumatate a secolului al XIX-lea, mitropolitul avea un rol semnificativ in Adunarea Tarii. Aici au avut loc marile… continuare...

Palatul Sutu

In: Palate Romania

27 Iul 2009

Palatul SutuFosta resendinta a postelnicului C. Grigore Sutu impresioneaza chiar de la intrare. Stilul neogotic cu patru turnulete poligonale, amplasate doua cate doua pe partile laterale ii atribuie cladirii o "fata" deosebita comparativ cu alte palate.

Decoratiunile interioare sunt create de sculptorul Karl Storck; aici pot fi observate platfornul cu decoratiile sale si lustra originala.

Palatul Sutu… continuare...

Palatul VictoriaSediul Guvernului roman, Palatul Victoria a fost in perioada comunista, sediul Ministerului de Externe si al Consiliului de Ministri.

Aceasta cladire este opera profesorului Duiliu Marcu, construita intre anii 1937-1944. Avariile provocate de bombasrdamentul din 1944, lucrarile au fost reluate si finalizate dupa opt ani.

Palatul Victoriei avea fatada principala, precum si cele laterale  din placi… continuare...

Intr-un loc relativ ascuns de privirele curioase, langa parcul Herastrau, se gaseste Palatul regal... Elisabeta.

Imobilul ridicat in anul 1937, pentru fiica reginei Mariei si a Regelui Ferdinand, principesa Elisabeta. Proiectat de arhitectul Corneliu M. Marcu, Palatul prezinta un stil maur cu cel brancovenesc.

Se spune ca suprafata construita este de 1.645 metri patrati. Cladirea nu a servit drept resedinta regala pentru mult timp, regele Mihai… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

© bortescristian cimitirul-vesel0 straja-2 p1090489

Evenimente turistice Romania