Turism Romania

Archive for the ‘Parcuri Nationale’ Category

Muntii MacinuluiCei mai "batrani" munti din tara noastra, dar si cei mai deosebiti sunt in partea sud-est a Romaniei, in nord-vestul Dobrogei, Muntii Macinului.

Este un loc, unde accesul se face pe DN 22D, intre localitatile Macin si Horia sau de pe drumul european E87 (Macin-Jijila-Luncavita).

Parcul National Muntii Macinului se intinde pe o suprafata de… continuare...

Cheiele NereiParcul National Cheile Nerei este amplasat in partea de sud-vest a Romaniei, in sudul muntilor Anina, in judetul Caras-Severin.  Aici, la Cheile Nerei turistul aventurier sau mai putin nu se poate plictisi, deoarece exista posibilitatea de a escalada muntii, de a face canyoning, rafting, plimbari cu ATV-ul, paintball, tiroliana-rapel, etc.

Avand o suprafata (totala a parcului)… continuare...

Cheile ButiiLa prima vedere se poate spune ca esti intr-o salbaticie... dar una placuta. Cheiele Butii reprezinta o zona montana in judetul Hunedoara, fiind un loc prielnic pentru a scapa de aglomeratia urbana.

Cheile Butii sunt la intrarea in Muntii Retezat, fiind o zona mai putin cunoscuta pentru turisti romani.

Este locul cel mai cautat pentru… continuare...

Garliste

Rezervatia mixta (forestiera, geomorfologica si geologica), Cheile Garlistei se intinde pe o suprafata de 517 hectare si are o altitudine maxima de 690 metri.

Cheile Garlistei fac parte din Parcul National Semenic-Cheile Carsului, Oravita, pe teritoriul localitatilor Anina si Goruia.

Traseul Anina-Cheile Garlistei-Garliste este marcat turistic cu punct rosu, fiind vizibil de la iesirea din cartierul Schlucht al… continuare...

Apuseni, cetatile PonoruluiParcul Natural Apuseni este deosebit fata de celelalte parcuri, gratie reliefului carstic, unde sunt inglobate numeroase pesteri, chei, defilee si platouri carstice.

Farmecul acestui parc este dat de umanizarea accentuata a acestor munti alaturi de a modul de viata al localnicilor.

Parcul este amplasat in partea de nord-vest a Romaniei si cuprinde trei… continuare...

cheile-rametului3De cum intri in Teius, vei fi captat de o zona deosebit de salbatica...

In estul muntii Trascaului, pe cursul paraului Ramet, pe langa Manastirea cu acelasi nume, cam intr-o ora ajungi la Cheile Rametului.

Originea Cheilor Rametului este legata de existenta unei bare de calcare jurastice si de dezvoltarea proceselor endocarstice.

Pe tot cuprinsul cheilor exista… continuare...

De-a lungul Defileului Deltei Dunarii si  Portile de Fier pana la Schela Cladovei  se intinde Parcul National Portile de Fier.

Este o zona deosebit de complexa, avand numeroase centre, unele dintre acestea sunt la Drobeta Turnu-Severin, Orsona, Berzeasca si Moldova Noua.

Portile de Fier nu separa Carpatii de Balcani, ci este o vale transversala in Carpati… continuare...

parcul-national-gradistea-muncelului-1Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina este unul dintre parcuri destinat gospodaririi durabile a resurselor naturale, conservarii peisajului si a vestigiilor arheologice. Infiintat in 1979 si reconfirmat 1997, Parcul National Gradistea Muncelului este localizat in masivul Sureanu, cu subdiviziunile Muntii Orastiei si ai Sebesului, fiind marginita de depresiunile Hategului la vest si Orastiei la nord.

Acest parc are un relief… continuare...

piatra-craiului-0Eleganta crestei Pietrei Craiului este data de dantelariile facute parca de un bijutier, dar si prin impozantii pereti stancosi.

Parcul Piatra Craiului este amplasat in partea de sud-est a Carpatiilor Meridionali, la o altitudine de aproximativ 2.000 metri, avand ca vecini muntii Bucegi, Fagaras, Izer-Papusa si Leaota.

Mai exact, este localizat in aproprierea judetelor Brasov si Arges, pe… continuare...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Aspectul impresionant al Cheilor Turzii se inregistreaza pe o distanta de trei km, "ilustrand" peisajul superb al carstului.

Micul aflent al Ariesului, raul Hasdate este cel care a "sapat"  in calcarele jurastice din muntii Trascau, radand astfel, aceasta forma spectaculoasa.

Zona adaposteste peste 60 de pesteri, printre… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

palatul-mogosoaia_0 p1090081 cascada-duruitoarea cascada-capra3

Evenimente turistice Romania