Turism Romania

Archive for the ‘Pesteri Romania’ Category

Recunoscuta ca fiind una dintre cele mai importante pesteri din Moldova, pestera Munticelu este amplasata la iesirea din Cheile Bicazului, in baza calcaroasa Surduc Munticelu, pe versantul stang al raului Bicaz.

Pestera Munticelu a fost descoperita in primavara anului 1973 de cativa copii care culegeau ghiocei. De fapt, aceats pestera mai este numita si pestera Ghiocelu.

Traseul este unul pitoresc, cu serpentine si apoi din ce… continuare...

Pestera Unguru Mare isi are locatia pe malul stang al Crisului Repede, la poalele muntilor Padurea Craiului, la baza unui perete de calcar.

Amplasata intr-o zona unde predomina frumusetea a peste 100 de pesteri (printre care si pestera Vantului, cea mai lunga pestera din Romania), pestera Ungurul Mare se evidentiaza prin maretia spatiului subteran si prin vechime.

Pestera Ungurul Mare adaposteste un muzeu neconventional, care pune… continuare...

In judetul Bihor, in defileul Suncuius-Vadu Crisului, pe Crisul Repede se afla localizata pestera Vadu Crisului.

Este o pestera formata in calcarele cretacice ale muntilor Padurea craiului, ca urmare a actiunii paraului care il strabate si in prezent.

Pestera (de la) Vadu Crisului are o lungime de 1.510 m si este formata dintr-un coridor principal din care se desprind numeroase galerii laterale si sali. Aici isi… continuare...

De pe drumul european E60/DN1 Oradea-Cluj, prin muntii Padurea Craiului, pe platoul carstic Zece Hotare se afla o pestera... Pestera Batranului. Traseele pana la pestera Batranului sunt: Suncuius-Pestera Batranului (cu marcaj cruce albastra) sau Pestera Vadu Crisului-Pestera Batranului (marcaj linie albastra).

Apele vaii Pestireului patrund in Pestera Batranului, ajung la Pestera Vadu Crisului, care se varsa in apele Crisului Repede.

Amplasata la altitudinea de 575 metri pe… continuare...

Pestera ComarnicIn Muntii Aninei, Banat, intr-u cadru mirific, se afla una dintre cele mai grandioase pesteri; Pestera Comarnic. Traseul pana la pestera este unul desosebit... deoarece este foarte asemenator cu o alee din parc.

De ce trebuie sa vizitezi Pestera Comarnic? Chiar cum patrunzi in pestera vei fi surprins de ingramadirea haotica a blocurilor prabusite. Prin sala, sala Zebrelor are… continuare...

Pestera MeziadLa o altitudine de 435 metrii, pe versantul drept al Vaii Pesterii la confluenta cu Valea Meziasului (muntii Bihor), este amplasat Pestera Meziad. Mai exact, pestera este amplasata intre doua trasee turistice, ambele marcate cu triunghi albastru.

De ce trebuie sa vizitati Pestera Meziad? Pestera Meziad cuprinde doua niveluri de casticare, fiind deosebite atat ca lungime cat… continuare...

Pestera Huda lui PaparaPestera Huda lui Papara este amplasata pe un afluent al Vaii Ariesului, un loc pitoresc din Muntii Apuseni, judetul Alba.

Este o pestera renumita pentru marimea sa, 5.200 metri lungime. Pestera Huda lui Papara se afla pe teritoriul satului Sub Piatra, comuna Salciua, Alba, in partea de nord-vest a Muntilor Trascaului, la o… continuare...

In Muntii Rodnei, pe versantul stang al paraului Izvorului Tausoarelor, in bazinul superior al raului Gersa, pe partea de nord a varfului Basca este localizata una dintre cele mai deosebite pesteri; pestera Izvorului Tausoarelor.

Pestera Izvorului Tausoarelor are o lungime de 16.500 metrii, fiind compusa dintr-o serie de galerii.

Este considerata a fi una dintre cele mai mari pesteri din Carpatii Orientali.

Pestera Izvorul Tausoarelor… continuare...

Pestera PolovragiLa granita dintre Valcea si Gorj, la aproximativ 200 metri de Cheile Oltetului, se afla una dintre cele mai interesante persteri... Polovragi.

Cunoscuta si sub numele de Pestera lui Pahomie, Pestera Polovragi este amplasata pe malul stang al Oltetului, la altitudinea 670 metri.

Pestera a fost modelata de apele Oltetului in banda de calcare jurasice. Are… continuare...

In partea de sud a Muntilor Harghitei, in Cheile Varghisului, veti gasi una dintre cele mai impresionante pesteri... Pestera Meresti.

Localizata in localitatea cu acelasi nume, Meresti (Harghita), pestera a fost considerata una dintre cele mai mari (privind lungimea) din Carpatii Orientali.

Se spune ca aici au fost descoperite si resturi fosile ale omului preistoric.

Pestera Meresti are o lungime de 1,4 km si cuprinde… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

cascada-cailor6 cetatea-poienari busteni-sfinxul cetatea-deva-ziduri

Evenimente turistice Romania