Turism Romania

Archive for the ‘Rezervatii Naturale’ Category

Rezervatia naturala Piatra Rea se afla pe raza localitatii Borsa, in apropiere de Viseul de Jos. Este o rezervatie unde predomina vegetatia diversa cu multe specii rare, cat si specii de animale.

Intinzandu-se pe suprafata de 50 hectare, Rezervatia Piatra Rea este protejata in special pentru abundenta exemplarelor de floare de colt.

Scopul administrarii rezervatiei este de conservare a habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatiece… continuare...

Strabatuta de raul Crisul Repede, Valea (Crisului Repede) reprezinta cu adevarat coloana vetrebrala a Bihorului. Cursul Crisului parcurge atat o portiune a Muntilor Padurea Craiului cat si o zona de campie care ajunge la apogeu chiar in Oradea.

Aici, frumusetea peisajului si a satelor de pe malurile raului se contopeste perfect redand turistului o calatorie deosebita.

Pe Crisul Repede se intalnesc numeroase obiective; locuri de interes… continuare...

Cu o suprafata de aproximativ 300 hectare, Rezervatia Naturala Iezer isi are locatia, dupa cum ii spune si numele, in masivul Iezer-Papusa.

Rezervatia Iezer este renumita prin ocrotirea faunei, precum a bujorului de munte, garofita alpina, piciorul cocosului, cimbrisorul de munte, zambrul, relict glaciar, etc.

Cuprinzand vaile glaciare ale Catunului si Iezerului, alaturi de varful Iezerul Mare din Masivul Iezer-Papusa, Rezervatia prezinta un relief criogen, cu… continuare...

In intravilanul orasului Slanic, cu intrarea pe strada Baia Baciului se zareste Muntele de Sare. Mai exact, Muntele de Sare se afla la baza capatului S-E al interfluviului Podul Lungasului (care izvoreste din culmea Giucani, pe dreapta raului Slanic, la aproximativ 850 m de artera principala ce strabate orasul).

Declarata rezervatie naturala geologica si geomorfologica de prin anul 1954, Muntele de Sare cuprinde o suprafata de 2 hectare… continuare...

Defileul Oltului este unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase defilee montane din Romania. Defileul se intinde de la Turnu Rosu la Cozia, avand o lungime de 47 km. De fapt, Oltul "taie" Muntii Capatinii, Lotrului si Fagarasului, coltii prapastiosi al Muntilor Cozia si Capatanii. Inca de la inceput, Valea Oltului a reprezentat unul dintre drumurile romane importante din Dacia, deoarece avea functie dubla; militara-strategica si comerciala.

Descrierea geografica… continuare...

In perimetrul localitatii Moroeni sunt prezente Cheile Zanoagei Mari. Cunoscute dupa denumirea Rezervatia a III-a a Bucegilor, Cheile redau turstitului (si nu numai) cadre desprinse din poveste. Aici pe langa peisajul deosebit se afla si numeroase fenomene carstice.

Accesul in Cheile Zanoagei Mari se face de la cabana Scropoasa, pe o poteca.

Cheile au o lungime de aproximativ un km si impresioneaza  trecatorul prin peretii inalti de… continuare...

Cheile Tatarului le gasesti la 40 km de Baia Mare si la 9 km de statiunea turistica Izvoare.  De fapt, la Cheile Tatarului se poate ajunge de pe trei trasee. Una ar fi dinspre Plesca si Campul Tataru, apoi pe avalul malului stang al vaii.

Cel de-al doilea traseu este de pe amontele malului stang, unde pe alocuri poate fi abrupt.

Sau in al treilea caz, prin… continuare...

Cheile RunculuiCea mai mare strapungere morfologica a crestei calcaroase Vulturese este data de Cheile Runcului. Acestea sunt spectaculoase atat prin lungimea lor, peste 1.000 metri cat si prin inaltimea lor (pe alocuri depasesc 450 metri).

Cheile Runcului se gasesc in mijlocul vaii Runcului, in partea centrala a fasiei carbonatice. Versantii stau fata-n fata cu culmea masiva a Bedeleului.… continuare...

In Bucovina, natura e la ea acasa... Locatia exacta este spre Vatra Dornei, unde au fost "sculptate" de-a lungul vremii numeroase figuri zoomorfe si antromorfe; aceasta fiind si rezultatul fragmentelor de lava cimentata.

Figura unui mos cu barba (spre Nord), a unui batran spre Sud, a unui urs cu capul plecat, a unei femei cu o silueta asemanatoare cu cea a faraoanei Nefertiti sunt cateva dintre reprezentatiile… continuare...

Lacul Negru este o rezervatie naturala de tip mixt, amplasata pe versantul sud-estic al Dealului Negru, pe sectorul superior al bazinului hidrografic al Paraunlui Lacului Negru.

Rezervatia adaposteste opt tipuri de habitate de interes comunitar, populatiile cele mai reprezentive fiind carnivorile mari.  Un alt plus al rezervatiei Lacul Negru este turbaria activa, care ocupa mai mult de jumatate din luciul apei.

Lacul are o suprafata de… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

portile-de-fier-2 creasta-cocosului-iarna p1080947 pestera-ursilor-10

Evenimente turistice Romania