Turism Romania

Archive for the ‘Statiuni’ Category

Malini

In: Partii de schi

19 Ian 2011

In partea de Sud-Est a judetului Suceava, aproape de muntii Stanisoarei (la altitudinea 1.530 m, in varful Bivolu), isi are locatia Malini. Evident, un loc mai putin cunoscut... dar nu si de pasionatii sportului de iarna. Numele localitatii, Malini, se spune ca ar veni de la o padure de maslini (arbori care mai sunt si astazi).

Intr-o atestare documentara se prezinta existenta satului Malini, mai exact, intr-un hristov… continuare...

Statiunea belneoclimaterica Baile Lipova se afla la o distanta de 3 km de centrul orasului Lipova, jud. Arad. Localizat pe cursul paraului Sistarovat, Baile Lipova a capatat titlul de statiune balneara cu ape minerale carbogazoase, bicarbonate, calcice, magneziene si feruginoase, utilizate in tratamentul afectiunilor cardiovasculare si hepatobiliare.

Principala caracteristica a statiunii este climatul continental moderat cu influente submediteraneene. In plus, conditiile fizio-geografice locale favoorizeaza dezvoltarea statiunii.

Apogeul… continuare...

Suncuius

In: Statiuni montane

11 Iun 2010

Suncuius este o zona de relaxare si de excursii, la doar 1 km de localitatea cu acelasi nume. Localizata in defileul Crisului Repede, in muntii Padurea Craiului, Suncuius este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bogate localitati in pesteri valoroase (pestera Vantului, pestera Ungurul Mare, pestera Batranului si pestera Izbandis).

Ca si localizare, Suncuius se afla in partea de sud-est a judetului Bihor, pe cursul mijlociu al… continuare...

Baile 1 Mai

In: Statiuni balneare

11 Iun 2010

Statiunea balneara Baile 1 Mai se afla intre doua sate bihorene. Pe raza statiunii Baile 1 Mai se gasesc sate "prietenoase" cu turistii.

La Baile 1 Mai exista doua stranduri termale cu apa calda... Venus este un strand cu o capacitate mare, ajunge la cateva mii de persoane. Cel de-al doilea strand este Strandul cu valuri, cu o capacitate redusa, dar care isi face simtite valurile.… continuare...

Movila Miresii se afla pe spatiul brailean, la aproximativ 30 km spre Ramnicu Sarat. Localitatea Movila Miresii pastreaza an de an o legenda... Se spune, ca aici s-a pierdut o mireasa.

Legenda... Cei invarsta povestesc ca intr-o iarna, pe drumul dintre Huieni si Scortaru, datorita conditiilor atmosferice, mireasa a fost aruncata din sanie, chiar langa o movila. Nuntasii nu au observat lipsa miresei si si-au continuat drumul. Acolo unde fata… continuare...

Ocna Mures

In: Statiuni balneare

10 Iun 2010

La 55 km distanta de Alba-Iulia si la 22 km de Aiud, in partea de Znord-est a judetului Alba, se afla situata localitatea Ocna Mures.

Gratie amplasarii sale la altitudinea de 258 m, statiunea balneoclimaterica Ocna Mures dispune de un climat moderat, cu temperaturi medii anuale de 9 grade C (veri cu peste 20 grade C si ierni sub minus 4 grade C). Este un loc cautat de… continuare...

Baile Tinca

In: Statiuni balneare

10 Iun 2010

Statiunea balneoclimaterica Baile Tinca se afla la 36 km sud de municipiul Oradea si la 25 km de localitatea Salonta.

Din punct de vedere geografic, Baile Tinca sunt la o altitudine de 131 m, la contactul Campiei Miersigului cu campia Cermei. Localitatea are un climat moderat de campie cu influente vestice oceanice; cu veri calde si ierni blande.

Datorita izvoarelor de ape minerale, statiunea Baile Tinca… continuare...

  • Comments Off
  • Tags:

Biborteni

In: Statiuni balneare

10 Iun 2010

Bine-cunoscuta reclama tv a apei Biborteni a scos din anonimat statiunea belneoclimaterica, Biborteni. De fapt, Biborteni este o statiune balneoclimaterica sezoniera, amplasata la 490 m altitudine, la 45 km nord-vest de Sf. Gheorghe, foarte aproape de localitatea Baraolt.

Istoric, Biborteni. Primele surse care mentioneaza de existenta si folosirea apelor minerale din aceasta zona sunt cele romane. In plus, obiectele descoperite in regiune se numara fibule romana si tuburi din… continuare...

Albac

In: Statiuni montane

10 Iun 2010

La confluenta Vaii Albacului cu Ariesul Mare, in partea de nord-vest a judetului Alba, la o distanta de 19 km de Campeni si la 99 km de muncipiul Alba Iulia se afla Albac.

Datorita localizarii sale, o treime din suprafata Albacului este cuprinsa in Parcul Natural Apuseni.

Albac. Istorie Localitatea Albac a fost atestata documentar in 1733, cu denumirea Raul Mare. Mai exact, era sediul unei comune… continuare...

Localitatea Sacele se afla in zona de sud-est a judetului Brasov si este considerata o poarta de acces spre doua masive Ciucas si Piatra Mare.

Sacele ofera pasionatilor de drumetii montane cat si iubitorilor sporturilor de iarna locul mult dorit, de la peisaje deosebit de atractive la conditii adevacte de practicarea sporturilor extreme (parapanda, sarituri si partii de schi).

Pentru aventurieri si nu numai exista urmatoarele… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

semenic-partie exterior-putna cheile-rametului2 cascada-cailor4

Evenimente turistice Romania