Turism Romania

Archive for the ‘Statiuni balneare’ Category

Statiunea belneoclimaterica Baile Lipova se afla la o distanta de 3 km de centrul orasului Lipova, jud. Arad. Localizat pe cursul paraului Sistarovat, Baile Lipova a capatat titlul de statiune balneara cu ape minerale carbogazoase, bicarbonate, calcice, magneziene si feruginoase, utilizate in tratamentul afectiunilor cardiovasculare si hepatobiliare.

Principala caracteristica a statiunii este climatul continental moderat cu influente submediteraneene. In plus, conditiile fizio-geografice locale favoorizeaza dezvoltarea statiunii.

Apogeul… continuare...

Baile 1 Mai

In: Statiuni balneare

11 Iun 2010

Statiunea balneara Baile 1 Mai se afla intre doua sate bihorene. Pe raza statiunii Baile 1 Mai se gasesc sate "prietenoase" cu turistii.

La Baile 1 Mai exista doua stranduri termale cu apa calda... Venus este un strand cu o capacitate mare, ajunge la cateva mii de persoane. Cel de-al doilea strand este Strandul cu valuri, cu o capacitate redusa, dar care isi face simtite valurile.… continuare...

Movila Miresii se afla pe spatiul brailean, la aproximativ 30 km spre Ramnicu Sarat. Localitatea Movila Miresii pastreaza an de an o legenda... Se spune, ca aici s-a pierdut o mireasa.

Legenda... Cei invarsta povestesc ca intr-o iarna, pe drumul dintre Huieni si Scortaru, datorita conditiilor atmosferice, mireasa a fost aruncata din sanie, chiar langa o movila. Nuntasii nu au observat lipsa miresei si si-au continuat drumul. Acolo unde fata… continuare...

Ocna Mures

In: Statiuni balneare

10 Iun 2010

La 55 km distanta de Alba-Iulia si la 22 km de Aiud, in partea de Znord-est a judetului Alba, se afla situata localitatea Ocna Mures.

Gratie amplasarii sale la altitudinea de 258 m, statiunea balneoclimaterica Ocna Mures dispune de un climat moderat, cu temperaturi medii anuale de 9 grade C (veri cu peste 20 grade C si ierni sub minus 4 grade C). Este un loc cautat de… continuare...

Baile Tinca

In: Statiuni balneare

10 Iun 2010

Statiunea balneoclimaterica Baile Tinca se afla la 36 km sud de municipiul Oradea si la 25 km de localitatea Salonta.

Din punct de vedere geografic, Baile Tinca sunt la o altitudine de 131 m, la contactul Campiei Miersigului cu campia Cermei. Localitatea are un climat moderat de campie cu influente vestice oceanice; cu veri calde si ierni blande.

Datorita izvoarelor de ape minerale, statiunea Baile Tinca… continuare...

  • Comments Off
  • Tags:

Biborteni

In: Statiuni balneare

10 Iun 2010

Bine-cunoscuta reclama tv a apei Biborteni a scos din anonimat statiunea belneoclimaterica, Biborteni. De fapt, Biborteni este o statiune balneoclimaterica sezoniera, amplasata la 490 m altitudine, la 45 km nord-vest de Sf. Gheorghe, foarte aproape de localitatea Baraolt.

Istoric, Biborteni. Primele surse care mentioneaza de existenta si folosirea apelor minerale din aceasta zona sunt cele romane. In plus, obiectele descoperite in regiune se numara fibule romana si tuburi din… continuare...

La 650 m altitudine, la poalele muntilor de brazi, in Cheile Oltului isi are locatia statiunea balneara Baile Tusnad. De fapt, este o localitate amplasata in partea de sud a depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc.

Cu toate ca este cea mai mica statiune din Romania, Baile Tusnad este cunoscuta ca "Mica Elvetie".

Datorita localizarii sale, Baile Tusnad beneficiaza de un cadrul pitoresc, cu aer… continuare...

Microdepresiune salina, Turda Bai se afla poztionata la 2 km de centrul municipiul Turda. Prezenta acestei statiuni este datorata existentei masivului de sare si exploatarile acestei bogatii de-a lungul mai multor secole. In plus, alunecarile de teren au favorizat formarea lacurilor.

Unele lacuri in special cele antroposaline localizate pe locul unor foste ocne de sare sunt folosite de catre populatie in scopuri terapeutice sau pentru agrement.

Cele… continuare...

Baita

In: Statiuni balneare

9 Iun 2010

La un km distanta de Gherla si la 43 km de Cluj-Napoca, in dealurile Dejului, la o altitudine de 257 m se gasete statiunea balneoclimaterica de interes local Baita sau altfel spus, Baile Baita. Fiind atat de aproape de Gherla, Baita reprezinta mai exact, o componenta a acesteia. Statiunea Baile Baita are o existenta milenara; a fost atestata de cateva documente, din care reiese folosirea apelor minerale inca din vreme… continuare...

Baile Herculane este o statiune balneoclimaterica cu renume, atestata din 1850. Este una dintre putinele statiuni balneare construite de romani si care inca pastreaza particularitatile de demult. De fapt, Baile Herculane reprezinta un simbol al fostului Imperiu Roman. Se spune ca aici au ramas numeroase vestigii din timpul romanilor, precum: apeducte, bai, statui, tabule votive, ridicate ca semn de mutumire zeilor pentru vindecare, in mod special lui Hercules, cel mai… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

poarta-sarutului_0 p1080947 cetatea-deva-de-la-distanta straja

Evenimente turistice Romania