Turism Romania

Archive for the ‘Statiuni montane’ Category

Suncuius

In: Statiuni montane

11 Iun 2010

Suncuius este o zona de relaxare si de excursii, la doar 1 km de localitatea cu acelasi nume. Localizata in defileul Crisului Repede, in muntii Padurea Craiului, Suncuius este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bogate localitati in pesteri valoroase (pestera Vantului, pestera Ungurul Mare, pestera Batranului si pestera Izbandis).

Ca si localizare, Suncuius se afla in partea de sud-est a judetului Bihor, pe cursul mijlociu al… continuare...

Albac

In: Statiuni montane

10 Iun 2010

La confluenta Vaii Albacului cu Ariesul Mare, in partea de nord-vest a judetului Alba, la o distanta de 19 km de Campeni si la 99 km de muncipiul Alba Iulia se afla Albac.

Datorita localizarii sale, o treime din suprafata Albacului este cuprinsa in Parcul Natural Apuseni.

Albac. Istorie Localitatea Albac a fost atestata documentar in 1733, cu denumirea Raul Mare. Mai exact, era sediul unei comune… continuare...

Localitatea Sacele se afla in zona de sud-est a judetului Brasov si este considerata o poarta de acces spre doua masive Ciucas si Piatra Mare.

Sacele ofera pasionatilor de drumetii montane cat si iubitorilor sporturilor de iarna locul mult dorit, de la peisaje deosebit de atractive la conditii adevacte de practicarea sporturilor extreme (parapanda, sarituri si partii de schi).

Pentru aventurieri si nu numai exista urmatoarele… continuare...

La 650 m altitudine, la poalele muntilor de brazi, in Cheile Oltului isi are locatia statiunea balneara Baile Tusnad. De fapt, este o localitate amplasata in partea de sud a depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc.

Cu toate ca este cea mai mica statiune din Romania, Baile Tusnad este cunoscuta ca "Mica Elvetie".

Datorita localizarii sale, Baile Tusnad beneficiaza de un cadrul pitoresc, cu aer… continuare...

Albestii de Muscel este localizata in nordul judetului Arges, foarte aproape de Campulung Muscel. Este o localitate renumita datorita pietrelor de Albesti de Muscel, care au o calitate exceptionala. Albestii de Muscel si-a pastrat activitatile traditionale precum si sculptura si cresterea animalelor, care se leaga de datina Focului lui Sumedru.

Fiind aproape de Campulung-Muscel si Curtea de Arges si de iesirea spre masivul Iezer, Albestii de Muscel este atractiva… continuare...

Statiunea Baile Homorod se afla in partea de sud-vest a Muntilor Harghita, la o altitudine de 680 m, pe valea Homorodului Mare.

Cunoascuta ca localitate balneara, Baile Homorod se gaseste la 18 km distanta de Ordorheiu Secuiesc , la 38 km de Miercurea-Ciuc si la 6 km de Vlahita. Este o localitate cu un microclimat tipic subalpin, fiind ferita de vanturi. Baile Homorod dispune de bai cu multe izvoare… continuare...

Bilbor

In: Statiuni montane

9 Iun 2010

Bilbor este o statiune montana desosebita, asezata la poalele muntilor Calimani, la izvoarele Bistricioarei. Etimologia slavona atribuie numele localitatii "traducerea" de... Locul bradului alb. Fiind inconjurata de munti, localitatea Bilbor se prezinta ca pe un platou inalt, brazdat de cateva cursuri de paraie si strajuit de masivele muntoase ale Calimanilor, Bistritei si Giurgeului.

Bilbor se afla localizata in nordul judetului Harghita, pe Valea Bistricioarei, la altitudinea 900-1053 m… continuare...

Statiunea montana, Valenii de Munte se afla in judetul Prahova, in depresiunea cu acelasi numel, pe cursul raului Teleajen, la o altitudine de 430 m, la 29 km nord de municipiul Ploiesti.

Valenii de Munte si istorie. Unele surse de prin 1400 mentioneaza acest tinut sub numele de Berevoiesti, iar peste arpoximativ un deceniu este amintit sub numele de Valeni, atribuit unui hrisov a lui Mircea cel Batran. Cele… continuare...

Obarsia Lotrului se afla la altitudinea 1.350-1400 m, la poalele Carpatilor Meridionali, la confluenta paraului Pravat cu raul Lotru, la intersectia drumului national DN 7A (cel care leaga Valea Oltului de Valea Jiului) cu cel mai inalt drum din Romania - 2.145 m in Saua Urdele, DN 67C (ce face legatura dintre orasul Novaci si orasul Sebes din Alba).

Obarsia Lotrului. Istoric S-au gasit dovezi prin care atesta ca fragmentele… continuare...

Horezu

In: Statiuni montane

8 Iun 2010

Localitatea Horezu ocupa un loc de seama in turismul romanesc, atat prin cultura cat si prin civilizatie. Amplasat in centrul depresiunii Horezu, statiunea se invecineaza la nord cu muntii capatanii (vf. Ursu - 2.124 m), la sud Magura Slatioarei (767 m) si dealurile Negrulestilor, Costestilo si Tomsarilor.

Administrativ, localitatea Horezu cuprinde sapte localitati; orasul de resedinta fiind Horezu.

Localitatea Horezu este recunoscuta ca fiind un important centru… continuare...


Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

 • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
 • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
 • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
 • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
 • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

muzeul-aviatiei-avion                manastirea-bogdana statiunea-soveja

Evenimente turistice Romania