Turism Romania

La Dubova, Natura e la ea acasa…

In: Atractii unice

13 Oct 2011

La o distanta de 20 km de Orsova, in Mehedinti, Natura a modelat si a a aranjat propria sa “locuinta”… as putea spune ca e foarte cocheta si confortabila.

Ce a facut mai exact?
A luat doua lucruri: muntele si apa… si le-a amenajat foarte interesant pentru ochii calatorului. De fapt, intreg cadru parca ia infatisarea unei scene de teatru cu muntii impaduriti si apa navigabila.

Despre acest loc special nu auzisem decat in urma cu o luna, o data cu aparitia unei oferte online. Dubova, caci despre aceasta locatie va voi vorbi, e un loc uitat oarecum de lume… parca e o locatie care nu apartie de granitele Romaniei. Si, totusi… acest imperiu al frumusetii si al linistii, Romania o imparte cu Serbia.
Despartite suficient de bine de Dunare, cele doua state sunt asemanatoare; muntii nostrii (Almajului, din grupa muntilor Banatului; Carpatii Orientali) si ai vecinului (Muntii Balcani) dau impresia unei continuitati.

De sus, de pe platoul Ciucarul Mare, scena ia o alta dimensiune, redand o panorama impresionanta… catre Cazanele Mici si cele Mari.

 

 

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Se spune că după mai bine de… continuare...

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

manastirea-agapia-inscriptie sovata_0 telegondola cheile-varghisului_0

Evenimente turistice Romania