Turism Romania

Manastirea Cocos

In: Manastiri

17 Aug 2009

Manastirea CocosIn comuna Niculitel (Tulcea) la sase km distanta se afla una dintre cele mai deosebite manastiri… Manastirea Cocos.

Numele manastirii vine de la denumirea locatiei… se spune ca pe aceste dealuri s-a auzit candva un cantat de cocos si o bataie de toaca.

Manastirea Cocos a fost ridicata de trei calugari (1833), care initial se indreptau spre Muntele Athos. Datorita localitiei mirifice, calugarii au cumparat pamanatul de la o localnica si au ridicat un lacas din nuiele si lut.

Prin 1841, Manastirea Cocos a intrat sub stapanirea Imperiului Otoman.

Dupa 12 ani, se zideste o noua biserica; unde se pun bazele unei noi temelii din piatra.

In anul 1911, deoarce nu mai pot fi consolitate, cele doua cladiri sunt demolate, pornindu-se constructia unei alte biserici mai mari, pictata in stil neo-bizantin de F. de Biasse.

Dupa sase decenii, s-a descoperit (in urma unei ploi torentiale) o cupola, unde se gasea osemintele a patru martiri (din anii 303-304, din timpul marii persecutii a lui Diocletian): Zotic, Attal, Kamasie si Filip.
Moastele sunt depuse in biserica Manastirii Cocos, praznuindu-se la 4 iunie.

La Manasitrea Cocos exista un muzeu cu icoane vechi si obiecte de arta religioasa, plus o colectie de carte veche religioasa.

Citeste si despre:

Indiferent ca esti din Bucuresti, Sibiu, Iasi, Cluj, Constanta sau Brasov, muzeele vor fi deschise pana tarziu sambata, 16 mai 2015.

Din anul 2004 si Romania s-a alaturat evenimentului european Noaptea Muzeelor, unde cele mai importante muzee din intreaga tara isi vor deschide portile. In plus, multe dintre ele organizeaza diverse spectacole si/sau expozitii speciale.

De fapt, pret de o noapte intreaga muzeele din toata tara prind viata. In… continuare...

Comments are closed.

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

manastirea-durau_0 muzeul-cezar-petrescu 7 manastirea-cozia-plan-general

Evenimente turistice Romania