Turism Romania

Pestera Dambovicioara

In: Pesteri Romania

16 Iul 2009

Pe culoarul Bran-Runcar, la mai putin de 20 km de zona Bran, in jud. Arges este localizata Pestera Dambovicioara.pestera-dambovicioara-intrare
Se spune ca, pestera s-a format in calcarele jurasice ale masivului Piatra Craiului, in urma “sapaturilor” apelor paraului Dambovicioara.

Traseul persterii, plin de mici cascade si repezisuri, este printr-un mic defileu pitoresc.

Este o pestera nu prea lunga (555 metri, din care doar 244 metri accesibil publicului), dar cea mai reprezentiva din aceasta zona.

Pestera Dambovicioara era refugiul localnicilor impotriva cotropitorilor. Mai tarziu, a fost locul de reculegere a unui pusnic, ascuzatoarea a doi talhari si in cele din urma ascunzisul unui urs.

La pestera Dambovicioarei sunt prezente atractiile: o laba de urs, o aripa de acvila, un cap de sarpe,  o piele de tigru, etc., dar si o poveste… legata de iesirea secreta din pestera, dar asupata ulterior de localnici.

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

1 Response to Pestera Dambovicioara

Avatar

Peştera Dâmbovicioara « Turism In Muscel

Aprilie 16th, 2010 at 10:46

[...] text: Atracţii Turistice Bran, Ropedia.ro, TravelWorld Sursă foto: Turism Blog Categories: Natura Etichete:accesibile, accesibili, argeş, aripa de acvilă, ascunzişul, [...]

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

palatul-culturii-interior lacul-vidraru4 semenic-partie pestera-scarisoara

Evenimente turistice Romania