Turism Romania

Silmeu Silvaniei

In: Agrement

26 Ian 2011

In partea de Vest a judetului Salaj, la aproximativ 30 km de DN 1H fata de localitatea Zalau se afla Simleu Silvaniei.
Numele Silmeu Silvaniei vine din maghiara “Szilagysomlyo” si semnifica – Simleu Salajului, in timp ce in idis este cunoscuta sub denumirea de “Shamloya” si in germana: “Schomlenmarkt”.

Silmeu Silvaniei este amplasat intr-o lunca alaturi de traseele a doua si a treia ale Vaii Crasna; plus masivul Madurii Simleului (o ramasita a unui vechi lant cristalin, cu aspect de muncel).

Daca doriti sa includeti in agenta turistica si acest loc, ar trebui sa stii ca aici exista patru obiective.
Ruinele cetatii Bathory (din sec. XVI) se gasesc in centrul orasului si prezinta o arhitectura renascentista din Transilvania.
De fapt, aceste ruine reprezinta un castel rezidential, format din doua incinte fortificate (consturite in doua etape).

Momentan, se mai pastreaza pavilionul portii cu doua nivele, deasupra gangului boltit, doua tunuri, un bastion si o parte dintre zidurile de aparare.
In 2007, a inceput restaurarea.

Manastirea “Sfanta Treime” e la 3 km distanta de Silmeu Silvaniei. Unica un regiune, manastirea a fost reconstruita in 1994. Amplasata in frumoasa poiana de la marginea localitatii Bic, manastirea prezinta un actractiv punct turistic.

Sinagoga a fost construita in 1876, iar astazi – primul Muzeu Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord. Inaugurata in anul 2005, cladirea cuprinde documente referitoare la evrei, imagini din anul 1940, fotografii, carti si alte obiecte semnificative.

Si nu plecati fara sa trageti un ochi la Biserica romano-catolica (aceasta dateaza din 1532 si este construita in stil gotic).

Daca vreti sa va prelungiti vacanta si sa va relaxati, la Silmeu Silvaniei gasiti cabane si pensiuni.

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Se spune că după mai bine de… continuare...

Comments are closed.

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

sureanu-varful pestera-bolii-intrare poiana-brasov-schiori baisoara-3

Evenimente turistice Romania