Turism Romania

Sureanu

In: Partii de schi

1 Mar 2010

SureanuLa 95 km de Sebes, putin mai sus de Lacul Oasa isi au destinatia iubitorii sportului de iarna. Mai exact, pe culmile muntilor Sureanu.  Aici, la Sureanu sunt amenajate sapte partii, functionabile fiind patru.

Cea mai lunga partie este de 1.700 metri, iar cea mai scurta 600 metri.

Partiile Curmatura (partie functionabila din 2009) are un grad (in general) mediu de dificultate. Sunt patru partii Curmatura (Curmatura 1 – 1700 metri, Curmatura 2 – 650 metri, Curmatura 3 – 650 metri, Curmatura 4 – 800 metri).

Partiile Sureanu (in numar de trei) sunt mai lungi (doua dintre ele au 1.200 metri, iar una 600 metri) si se incadreaza in categoria… medie (privind gradul de dificultate).

Partiile sunt prevazute cu teleschi.

Cum se ajunge la Sureanu?

Traseul recomandat (de aproximativ 82 km) este Sebes, Sugatag, Oasa, Luncile, Poarta Raiului. Partea dintre Lacul Oasa si domeniul schiabil este deszapezita mereu, pentru a evita neplacerile.

Obligatoriu! Trebuie sa aveti anvelope de iarna si lanturi.

Evitati urcarea din Cugir spre Obarsia Lotrului.

Citeste si despre:

Cunoscut și (mai simplu) sub denumirea de Palatul Sturdza, Castelul Sturdza de la Miclăușeni se află la 20 km distanță de Roman și la 65 km de municipiul Iași.

Cam prin anul 1410, domnitorul Alexandru cel Bun donează vornicului Miclăuș, o moșie întinsă, foarte aproape de Lunca Siretului. Aceasta moșie devine cunoscută sub numele de Miclăușeni, dupa moartea vornicului.

Comments are closed.

Turism Romania

Informatii despre principalele atractii din Romania, locuri care merita a fi vizitate, statiuni montane si de pe litoral, pensiuni dragutze, traditii, etc.

  • Autumn Bernard: Ţânţăreanu mai deţine un teren de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în zona Izvorul Rece, u [...]
  • Lucas K. Greene: Localitatea Alunis se afla in partea de est a Transilvaniei, la o distanta de 10 km de defileiul Ded [...]
  • Sfantul Nicolae: Este o biserica foarte frumoasa. Una din multele biserici [...]
  • Ionela: Foarte interesante informatiile. Intr-adevar, Transalpina este cea mai inalta si frumoasa sosea din [...]
  • infotrip: "Atractia costinestiului" (Epava Evangelia) serbeaza/ comemoreaza 44 de ani de la naufragiu, in acea [...]

Album foto

plaja pestera-polovragi9 p1080969 muzeul-satului-targul-oalelor

Evenimente turistice Romania